Gratis webinar

Gratis webinar om IT-sikkerhed

To timer, der giver dig ny viden om IT-sikkerhed

Udgivelsen af en ny rapport om IT-sikkerhed i speciallægepraksis har medført øget fokus og interesse for IT-sikkerhed i lægepraksis, og derfor inviterer vi til dette webinar.

Vi har booket den erfarne datakonsulent, Thomas Steen Nielsen, som fire år i træk har afholdt kurser til Lægedage om emnet informationssikkerhed, hvor han sørger for, at I får god informationshygiejne samt udvikler en digital rygrad.

Thomas vil opdatere jer på de nyeste krav til informationssikkerhed i lægepraksis, men vil også berøre emner som phishing, passwords, backup samt databehandleraftaler.

Vi har også fået Sundhedsdatastyrelsens DCIS team til at deltage, så de kan besvare jeres spørgsmål af juridisk karakter.

Der er vigtig information at hente for alle, der arbejder i praksis, og det vil være særlig gavnligt for klinikkens IT-ansvarlige at deltage.

Thomas S. Nielsen

Læs mere om kurset her
Det ville være helt utænkeligt, at vi ikke vaskede og sprittede vores hænder og brugte sterile handsker og afdækning i forbindelse med en invasiv procedure – det ligger på vores kliniske rygrad. Det er vaner, vi har lært for at undgå at skade vores patienter. Men i en tiltagende digitaliseret verden, kan denne skade i høj grad også komme fra ondsindet software, hacking mv. Hvis vi ønsker at værne vores patienter mod dette, bør vi altså med samme selvfølgelighed som vi iagttager god håndhygiejne, tillære os god informationshygiejne. Med andre ord – udvikle en digital rygrad!

I maj 2018 trådte den nye Persondataforordning i kraft – endnu en række krav som skal implementeres. Det kan virke svært og uoverskueligt at gå i gang med.

På kurset vil du få en basal forståelse for, hvad du selv kan gøre for at bedre din informationshygiejne. Du vil få en indføring i, hvilke regler, der gælder i almen praksis. Vi kommer naturligvis ind på den europæiske Persondataforordning og hvad den betyder for din hverdag. Herudover berører vi emner som phishing, passwords, backup samt databehandleraftaler – hvad indebærer din kontrakt med IT-leverandøren?

Vi vil arbejde med disse emner gennem cases, gennemgange og refleksion over egen praksis.


 

Tilmeldingsfrist: onsdag d. 28. oktober.