Kvalitetsrapporter og indberetning

A-Data først igen: Ny indberetningsfunktion

Ny indberetningsfunktion

– A-Data først igen

6. juni 2017

 

Det har længe været en forpligtigelse at indberette diabetes data til regionernes kliniske kvalitetsprogram (RKKP). Siden indberetningen blev stoppet efter lukning af Sentinel, har det dog ikke teknisk været muligt. I den nye WinPLC opdatering kan indberetningen nu ske direkte via WinPLC’s integrerede indberetningsmodul, som overfører data direkte til RKKP databasen.

Samtidig får du som WinPLC-bruger adgang til kvalitetsrapporter, som giver dig vigtig information om dine kronikere samt indblik i dine indberettede kvalitetsdata. A-Data er det første systemhus, som er klar med disse funktioner.

kvalitetsrapporter

 

 

Flotte ord fra PLO om A-Datas nye funktion til indberetning

Almen praksis er ifølge sundhedsloven forpligtet til at indberette data til de landsdækkende kvalitetsdatabaser. De udvalgte kvalitetsdata, som skal indberettes fra almen praksis, er godkendt af bl.a. DSAM. Indberetningen er tidligere sket via SENTINEL datafangstmodulet.

PLO’s bestyrelse har besluttet, at indberetningen fremover skal ske med en almindelig webservice, direkte fra lægernes systemhus til den pågældende kvalitetsdatabase. Derfor har PLO sammen med A-Data og regionernes kliniske kvalitetsprogram (RKKP), som er ansvarlig for de kliniske kvalitetsdatabaser, gennemført et testforløb med indberetning af kvalitetsdata til Dansk Voksen Diabetes Database.

Forløbet har været positivt, og PLO er derfor meget glad for, at A-Data nu implementerer indberetningsfunktionen med den nye opdatering af WinPLC.

 

For dig, som er kunde hos A-Data
Som kunde hos A-Data bliver du som læge blandt de første til at tage den nye funktion i brug. Det er lavet anderledes end tidligere, bl.a. fordi det er vigtigt for PLO, at du som læge har indblik i, hvilke data du indberetter.

Det er naturligvis også vigtigt for PLO, at indberetningen ikke står alene. Derfor har samarbejdet med A-Data ligeledes resulteret i, at du får mulighed for at lave ’kvalitetsrapporter’ på baggrund af de kvalitetsdata, du indberetter.

A-Data er som sagt det første lægepraksissystem til at implementere de nye funktioner. De øvrige systemhuse følger efter og forventes at tilbyde deres kunder de samme funktioner omkring 01-10-2017. Til den tid forventes alle lægesystemer også at have implementeret indberetningsfunktion og rapporter på KOL-området.

PLO håber, at du tager godt imod de nye funktioner, og at du finder tid til at få sat den lovpligtige indberetning i gang hurtigst muligt. Om nogle uger, når de første reelle indberetninger forhåbentlig er tjekket positivt ind i Danske Voksen Diabetes Database, vil PLO begynde at formidle bredt til alle læger om de nye funktioner.

PLO vil gerne takke både A-Data og systemhusenes fælles forum, PL-forum, for godt og konstruktivt samarbejde på dette område. Et samarbejde, som vil fortsætte, så almen praksis igen leverer de kvalitetsdata, vi skal, og samtidig får gavn af dem i vores daglige kvalitetsarbejde.